Produkter

Tilbake

Sild dumpling

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gaffelbit gammeldags

Gaffelbit med cognac

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Dumplings er fylte hvetedeigsputer som kan varieres i det uendelige. Oppskriften med sild og selleri er hentet ut av det hippe gatematsmarkedet VIPPA i Oslo.

Tidsbruk 40 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad middels

Ingredienser

Sild

  • 500 g kryddersild (eller annen type påleggssild i lake)
  • 500 g selleri
  • 2 ts pepper, hvit

Dumpling

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2.5 dl vann
  • 60 g solsikkeolje
  • 1 dl vann

Dippsaus

  • 1 stk lime
  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss kecap manis
  • 1 ss sesamfrø

Metoden

Sild

  • Skjær kryddersild og selleri i små biter.
  • Bland sammen sild, selleri og hvit pepper.

Dumpling

  • Ha hvetemel og salt i en bolle, og rør inn lunket vann gradvis.
  • Kna deigen jevn, og start med 1/3 av deigen. Pakk resterende 2/3 av deigen inn i plastfolie.
  • Deigen til en lang pølse og skjær den i ca. 12 små biter.
  • Ha mel på benken og kjevle ut deigbitene til ca. 2 mm tykkelse. Bruk gjerne rund utstikker eller et kjøkkenglass til å stikke ut små sirkler med 6-8 cm i diameter.
  • Ha en god teskje fyll i hver dumpling, bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden, og brett deigen sammen.
  • Ha solsikkeolje i en varm stekepanne, ha i dumplingsene og brun dem raskt til den har fått en gyllen farge på den ene siden.
  • Hell på vann og legg på lokk, og la det koke til alt vannet har fordampet.
  • Ta av lokket og la dem steke videre i 2 minutter.

Dippsaus

  • Press saften av lime.
  • Bland limesaft sammen med hoisinasus, kecap manis og sesamfrø.
  Server dumplings med dippsaus og tilbehør av eget ønske.
Oppskrift fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram