Produkter

Tilbake

Krydderfilét i lompe

Krydderfilét

Vil du ta med deg noe spennende til tapasbordet eller gi gjestene en god velkomst i døra? Krydderfilét smaker nydllig sammen med rømme, rødbet og løk. Enkelt, godt, tradisjonelt og masse smak.

Tidsbruk 15 min Porsjoner 4
Steiketid min Vanskelighetsgrad middels

Ingredienser

  • Krydderfilét
  • Lomper 
  • 3 stk rødbeter, syltet 
  • ½ løk
  • 1 ts rømme 
  • Coctailpinner 
  • Persille

Metoden

  • Tørk filetene i kjøkkenpapir.
  • Skjær filet, røbeter og løk i strimler .
  • Smør lompen med 1 ts rømme.
  • Legg på ca 5 strimler filet, røbeter og løk.
  • Rull sammen og del opp i biter.
  • Dander med persille.
  • Tips! Sett i coctailpinner for at de skal holde formen.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram