Produkter

health-wide

Naturlig kilde

VITAMIN ­ D3 & B12

Portrait of sporty young woman with man on field

God sild – og mer til

Solskinns­vitaminet

Sild er spekket med vitamin D – et vitamin som er viktig og nødvendig for blant annet sunn tannhelse, sterk beinutvikling og et godt immunforsvar. Alvorlig mangel på Vitamin D er knyttet til mange helseproblemer, som: 
 • Diabetes type 2
 • Depresjon
 • Nyreskade
 • Hjertesykdommer
 • Infeksjoner

Sild styrker skjelettet!  Sild er fullpakket med vitaminer og mineraler som er viktige for skjelettet. Den gir deg blant annet kalsium, magnesium og fosfor – tre viktige næringsstoffer som kroppen din bruker til å produsere mineralet som lager tenner og bein. Sildens proteininnhold gir også næring til skjelettet ved å lage proteiner, for eksempel kollagen, som bidrar til sterk beinstyrke. 

Helsefordeler med vitamin B12

Vitamin B12 har mange viktige funksjoner og må inntas via mat – som for eksempel sild. Vitaminet er nødvendig for:
 • Normal nervefunksjon
 • Produksjonen av røde blodlegemer 
 • Å styrke immunforsvaret 
 • Dannelse av arvestoff (DNA)
 • Omsetningen av fett, karbohydrat og protein 
 • Å beskytte mot stress og demens 
vitamin-b12-card

Røde blodceller

Å ha sild som en del av kostholdet er med på å holde de røde blodcellene friske. Røde blodceller er en del av blodet som pumpes rundt i blodårene og frakter oksygen til alle celler i kroppen. Røde blodceller er avhengig av proteinet hemoglobin. Hemoglobin binder seg til oksygen og gir cellene den røde fargen. Jernet og vitamin B12 som finnes i sild er med på å produsere hemoglobin i kroppen din. Proteinet i sild er også en kilde til aminosyrer, som kroppen trenger for hemoglobinproduksjon. Hver 170 gram porsjon av sild gir 28 gram proteiner, 1,9 mg jern, og 17 mikrogram av vitamin B12. Dette utgjør hele ditt daglige vitamin B12 behov.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram