Produkter

Tilbake

Kryddersild med hvitløk og timian

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Kryddersild med hvitløk og timian

Rømmesild er en av de klassiske sildevariantene. Her gir vi deg en enkel oppskrift på en litt annen variant som tar utgangspunkt i påleggssild på glass.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 2 glass kryddersild (eller annen type påleggssild i lake)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 stk sitron
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 0.3 ts pepper
  • 1 ts timian, frisk

Metoden

  • Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraîche med saften fra sitron, salt, sukker og pepper.
  • Tilsett hvitløk, rødløk og timian, og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.
  • Hell laken av silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen.
  • Ha det hele over i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram