Produkter

Tilbake

Skutesild på rugbrød

Skutesild

Med smak av frisk tomat og Madeira, er Skutesilden vårt svar på den kjente Bacalaoen. Server silden på dansk rugbrød, og du har laget et måltid som passer både til fest og hverdag, deg selv eller flere.

Tidsbruk 5 min Porsjoner 2
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • Skutesild fra Sildakongen
  • Rugbrød
  • Dill

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram