Produkter

Tilbake

Chilisild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sild kan man lage med de smakene man liker, så om chili er en av dine favoritter passer kanskje denne for deg? I tillegg er den enkel å lage da den tar utgangspunkt påleggssild på glass.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 2 glass kryddersild (eller annen type påleggssild i lake) 
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk chili, rød
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss chilisaus
  • 2 ss vann
  • 1 ts pepper, grovmalt

Metoden

  • Skjær rødløk og chili i tynne ringer.
  • Hell laken fra silden i en bolle og bland med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
  • Legg sild, rødløk og chili lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet 3 i uka.
   

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram