Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Sild kan man lage med de smakene man liker, så om chili er en av dine favoritter passer kanskje denne for deg? I tillegg er den enkel å lage da den tar utgangspunkt påleggssild på glass.
Tidsbruk | 30 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 2 glass kryddersild (eller annen type påleggssild i lake)
- 1 stk rødløk
- 1 stk chili, rød
- 2 ss tomatpuré
- 3 ss chilisaus
- 2 ss vann
- 1 ts pepper, grovmalt
Metoden
- Skjær rødløk og chili i tynne ringer.
- Hell laken fra silden i en bolle og bland med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
- Legg sild, rødløk og chili lagvis i et glass eller krukke.
- Hell over laken og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.