Produkter

Tilbake

Nøttesild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Det er lov å jukse litt når man skal lage hjemmelaget sild. I denne oppskriften har vi tatt utgangspunkt i kryddersild på glass og tilsatt nøtter, eple og mynte for å gi den en ny smak.

Tidsbruk 60 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 4 stk kryddersildfilet (eller annen påleggsild i lake)
  • 4 dl vann
  • 3.5 dl sukker
  • 2 dl eddik, 7%
  • 1 stk eple
  • 50 g hasselnøtter
  • 0.8 dl kremfløte
  • 50 g majones
  • 1 ss gressløk, frisk
  • mynte, frisk

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl, og tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  • Skjær eple i terninger og grovhakk hasselnøttene.
  • Pisk kremfløte til krem og bland med majones, gressløk og mynte.
  • Rør inn eplebitene og hasselnøttene, og vend inn sildebitene.
  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.  
Oppskrift fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram