Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Vil du ta med deg noe spennende til tapasbordet eller gi gjestene en god velkomst i døra? Krydderfilét smaker nydelig sammen med rømme, rødbet og løk. Enkelt, godt, tradisjonelt og masse smak.
Tidsbruk | 15 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | min | Vanskelighetsgrad | middels |
Ingredienser
- Krydderfilét
- Lomper
- 3 stk rødbeter, syltet
- ½ løk
- 1 ts rømme
- Coctailpinner
- Persille
Metoden
- Tørk filetene i kjøkkenpapir.
- Skjær filet, røbeter og løk i strimler .
- Smør lompen med 1 ts rømme.
- Legg på ca 5 strimler filet, røbeter og løk.
- Rull sammen og del opp i biter.
- Dander med persille.
- Tips! Sett i coctailpinner for at de skal holde formen.