Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Har du prøvd sild på saltchips før? Hvis ikke anbefaler vi det på det varmeste. Skjær opp ingrediensene, lag det til en røre og avslutt med sort lodderogn. Det er ikke vanskeligere enn det!
Tidsbruk | 15 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 200g Krydderfilet
- Saltchips
- 3 egg
- 150g potet
- ½ rødløk
- 3 ss gressløk
- 3 ss Créme Fraîche
Topping
- Dill
- Sort Lodderrogn
Metoden
- Legg Krydderfilén til tørk.
- Hardkok eggene. Skyll eggene i kaldt vann før de skrelles og skjæres i terninger.
- Kok 150g potet, og skjær i terninger når det er klart.
- Skjær Krydderfilét i like terninger som potetene og eggene.
- Bland sammen de oppskårne terningen.
- Tilsett 3 ss Créme Fraiche, 3 ss hakket dill og miks godt sammen.
- Fordel saltchips på et fat og topp dem med røren.
- Til slutt kan du dandere med sort lodderrogn og dill.