Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.
Tidsbruk
30 min
Porsjoner
10
Steiketid
min
Vanskelighetsgrad
lett
Ingredienser
1 stk potet
0.5 stk eple
3 skiver rødbete, syltet
5 skiver sylteagurk
0.5stk gul løk
100g majones, lett
1 dl lett rømme 10%
eple cider eddik
sukker
Metoden
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Skrell og kok potet.
Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.
Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.
Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D
I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner
Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.
Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang og veie opp mot 680 gram