Produkter

Tilbake

Rosa sildesalat

Krydderfilét

Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 10
Steiketid min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 0.5 stk eple

Metoden

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skrell og kok potet.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.
Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram