Produkter

Tilbake

Sildesalat med urter

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gaffelbit gammeldags

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

En enkel sildesalat med kryddersild, selleri, paprika og urtedressing vil falle i smak hos de fleste. Den gjør seg like godt til frokosten som på koldtbordet.

Tidsbruk 20 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 3 stk kryddersildfilet (eller annen type påleggsild i lake) 
  • 2 stilk selleri
  • 1 stk paprika, grønn
  • 3 ss spirer

Dressing

  • 2 ss persille, frisk
  • 2 ss dill, frisk
  • 2 ss gressløk, frisk
  • 2 ss karse
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl matyoghurt
  • salt og pepper

Metoden

  • Skyll sildefiletene, tørk dem godt og skjær dem i små terninger.
  • Skjær stangselleri i tynne skiver og paprika i små terninger, og bland med sildeterningene.

Dressing

  • Finhakk persille, dill, gressløk og karse, og bland med lettrømme og matyoghurt.
  • Vend sild og grønnsaker inn i dressingen.
  • Smak til med litt salt og pepper.
Server salaten med spirer drysset over.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram