Produkter

Tilbake

Ingefær- og appelsinsild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden.

Tidsbruk 20 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 6 stk kryddersildfilet (eller annen påleggsild i lake)
  • 1 stk appelsin
  • 25 g ingefær, frisk
  • 0.5 stk løk

Eddiklake

  • 1 dl eddik, 7%
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 stk pepper, hel sort

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.
  • Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.
  • Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.

Eddiklake

  • Bland eddik, sukker og vann.
  • Kok opp og sett til side for avkjøling.
  • Tilsett appelsinskall og revet ingefær.
  • Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram