Produkter

Tilbake

Potetsalat med eple, kapers og Krydderfilet

Krydderfilét

Denne potetsalaten lages raskt, og er så smakfull at dine gjester vil spise den enda raskere. Tilsatt eple og kapers, er dette en frisk salat hvor krydderfileter og poteter spiller uforglemmelige hovedroller. Filetene kan også skjæres opp i biter og vendes sammen med potetsalaten. Server med en mild sennepsaus til.

Tidsbruk 20 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad middels

Ingredienser

  • 12 Krydderfileter
  • 4 ss mild rapsolje
  • 2-3 ss eplesidereddik
  • salt og pepper
  • 600 g kokte nypoteter i skiver
  • 1 grønt eple i terninger
  • 1 rødløk i skiver
  • 6 reddiker i skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket gressløk

Metoden

Ta opp sildefiletene og la litt av spesialsausen renne av. Bland sammen olje og eddik i en bolle og krydre med salt og pepper. Vend i poteter, eple, rødløk, reddiker og kapers. Anrett potetsalat og sild på fire tallerkener og dryss over gressløk. Voila – en stykk potetsalat med sild er klar for servering.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram