Produkter

Tilbake

Karrisild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Foto: Norwegian Seafood Council

En frisk karrisild får du ved å tilsette eple. Prøv denne oppskriften som tar utgangspunkt i påleggssild på glass. Raskt og enkelt.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 2 glass kryddersild (eller annen type påleggssild i lake)
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk eple
  • 1 stk sylteagurk
  • 2 ss kapers

Karrisaus

  • 150 g majones
  • 3 ss crème fraîche
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ss karri
  • 0.3 ts pepper
  • salt

Metoden

  • Skjær vårløk i skiver, og eple og sylteagurk i terninger.
  • Hell laken av silden og bland silden den med vårløk, eple, sylteagurk og kapers.

Karrisaus

  • Bland sammen ingrediensene til karrisausen og smak til med karri, salt og pepper.
  • Bland karrisausen og sildeblandingen forsiktig sammen.
  • Ha blandingen over i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Karrisild kan serveres nylaget.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
 
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram