Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.En frisk karrisild får du ved å tilsette eple. Prøv denne oppskriften som tar utgangspunkt i påleggssild på glass. Raskt og enkelt.
Tidsbruk | 30 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 2 glass kryddersild (eller annen type påleggssild i lake)
- 4 stk vårløk
- 1 stk eple
- 1 stk sylteagurk
- 2 ss kapers
Karrisaus
- 150 g majones
- 3 ss crème fraîche
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 2 ss karri
- 0.3 ts pepper
- salt
Metoden
- Skjær vårløk i skiver, og eple og sylteagurk i terninger.
- Hell laken av silden og bland silden den med vårløk, eple, sylteagurk og kapers.
Karrisaus
- Bland sammen ingrediensene til karrisausen og smak til med karri, salt og pepper.
- Bland karrisausen og sildeblandingen forsiktig sammen.
- Ha blandingen over i et glass eller krukke og legg på lokk.
- Karrisild kan serveres nylaget.