Produkter

Tilbake

Koriander- og Ingefærsild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norges sjømatråd

Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten.

Tidsbruk 60 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 5 stk kryddersildfilet (eller annen type påleggsild i lake)
  • 4 dl vann
  • 3.5 dl sukker
  • 2 dl eddik, 7%
  • 1 stk rødløk
  • 50 g ingefær, frisk
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts sukker, brunt
  • 1 dl olivenolje

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.
  • Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
  • Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  • Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.
  • Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke.
  • Bland eplecidereddik, sukker og olje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram