Produkter

Tilbake

Sild i tortilla med habanerosaus

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gaffelbit gammeldags

Gaffelbit med cognac

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 1
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 3 stk sildefilet (eller annen type påleggsild i lake)
  • 1 stk tortillawrap
  • løk
  • koriander, frisk
  • lime

Saus

  • 1 stk løk
  • 1 stk chili, rød
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 1 ts habanero
  • 3 dl mangopuré
  • 1.2 dl eddik
  • 1.8 dl sukker
  • 1 ts salt

Tilbehør

  • 3 ss tyrkisk yoghurt

Metoden

  • Skjær sild i biter.
  • Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.

Saus

  • Grovhakk løk, finhakk chili og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.
  • Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.
  • Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.
  • La det avkjøle før servering.
Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server. Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram