Produkter

Tilbake

Akevittsild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Akevitt er noe som ofte serveres til silden, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften hvor både sild og akevitt serveres fra samme krukke?

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 2 glass sursild (eller annen type påleggsild i lake)
  • 4 stk sjalottløk
  • 8 stk einebær
  • 5 cl akevitt
  • 0.5 ts pepper, hel sort
  • 0.5 ts timian
  • 1 ts dill

Metoden

  • Skjær sjalottløk i skiver og del einebær.
  • Hell laken fra silden i en bolle og bland med einerbær, akevitt, pepper, timian og dill.
  • Legg sild og sjalottløk lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram