Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Tidsbruk | 15 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | middels |
Ingredienser
- 12 Krydderfileter
- 4 ss mild rapsolje
- 2-3 ss eplesidereddik
- salt og pepper
- 600 g kokte nypoteter i skiver
- 1 grønt eple i terninger
- 1 rødløk i skiver
- 6 reddiker i skiver
- 2 ss kapers
- 2 ss hakket gressløk
- Rogn