Produkter

Tilbake

Sildekrans

Krydderfilét

Tidsbruk 15 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad middels

Ingredienser

  • 12 Krydderfileter
  • 4 ss mild rapsolje
  • 2-3 ss eplesidereddik
  • salt og pepper
  • 600 g kokte nypoteter i skiver
  • 1 grønt eple i terninger
  • 1 rødløk i skiver
  • 6 reddiker i skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket gressløk
  • Rogn

Metoden

Start med å koke potetene. Skjær potet, eple, rødløk og reddik i båter eller skiver. Ta opp sildefiletene og la litt av spesialsausen renne av. Dersom en ønsker mildere smak kan filetene vannes ut i 5-20 minutter i vann eller melk. Skjær sildefiletene i biter. Bland sammen olje og eddik i en bolle og krydre med salt og pepper. Vend sammen poteter, eple, rødløk, reddiker og kapers i bollen. Dander salaten sammen med sildebitene på et fat og topp med mer kapers, rogn og dryss over gressløk.   Voila – en fin sildekrans som er perfekt å servere til gjestene i sommer!

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram