Produkter

Tilbake

Julesild på pepperkake

Krydderfilét

Du har kanskje smakt blåmuggost på pepperkaker - men visste du at Sildakongens Julesild også smaker godt på pepperkaker? Perfekt å servere til juletapasen!

Tidsbruk 5 min Porsjoner 4
Steiketid min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • Julesild fileer
  • Pepperkaker
  • Tyttebærsyltetøy 
  • Rødløk
  • Rosmarin

Metoden

  • Legg julesildfiletene til tørk på et tørkepapir.  
  • Legg 1-2 sildefileter på hver pepperkake.  
  • Topp med tyttebær, deretter rødløk. 
  • Strø over litt rosmarin for farge og smak!

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram