Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Du har kanskje smakt blåmuggost på pepperkaker - men visste du at Sildakongens Julesild også smaker godt på pepperkaker? Perfekt å servere til juletapasen!
Tidsbruk | 5 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- Julesild fileer
- Pepperkaker
- Tyttebærsyltetøy
- Rødløk
- Rosmarin
Metoden
- Legg julesildfiletene til tørk på et tørkepapir.
- Legg 1-2 sildefileter på hver pepperkake.
- Topp med tyttebær, deretter rødløk.
- Strø over litt rosmarin for farge og smak!