Produkter

Tilbake

Utsirasild med egg og kaviar

Utsira-sild

Biter av Utsirasild er i seg selv rike på smak. Legger du til et kokt vaktelegg og avruga kaviar får du imidlertid et lite festmåltid.

Tidsbruk 15 min Porsjoner 2
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • Utsirasild fra Sildakongen
  • Vaktelegg
  • Kaviar
  • Pepper

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram