Produkter

Tilbake

Sild and chips

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gaffelbit gammeldags

Gaffelbit med cognac

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Dette er en ny variant av fish and chips. Et lite tips er å servere sildesalaten og chipsen i en hamburgerlomme, med ønsket dip ved siden av.

Tidsbruk 30 min Porsjoner 1
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 3 stk sildefilet (eller annen type ferdig påleggssild i lake) 
  • 3 ss dijonsennep
  • 2 ss majones
  • 2 ss crème fraîche

Tilbehør

  • pommes frites
  • rødløk, syltet
  • sriracha chilisaus
  • ketchup
  • sennep

Metoden

  • Finhakk sild.
  • Bland dijonsennep med majones, crème fraiche, og rør inn sildebitene.
  • Smak til med salt og pepper.
Server sildesalaten med pommes frites, toppet med syltet rødløk. Ha sriracha chilisaus, ketchup og sennep ved siden av. Tips: Ha gjerne litt finhakket urter i sildesalaten etter ønske.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram