Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Dette er en ny variant av fish and chips. Et lite tips er å servere sildesalaten og chipsen i en hamburgerlomme, med ønsket dip ved siden av.
Tidsbruk | 30 min | Porsjoner | 1 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 3 stk sildefilet (eller annen type ferdig påleggssild i lake)
- 3 ss dijonsennep
- 2 ss majones
- 2 ss crème fraîche
Tilbehør
- pommes frites
- rødløk, syltet
- sriracha chilisaus
- ketchup
- sennep
Metoden
- Finhakk sild.
- Bland dijonsennep med majones, crème fraiche, og rør inn sildebitene.
- Smak til med salt og pepper.