Produkter

Tilbake

Paprikasild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Sild er sunt og god, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Mange er kjent med de tradisjonelle smaksvariantene, men her er en oppskrift hvor paprika blir en god følgesvenn til silden.

Tidsbruk 20 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 5 stk kryddersildfilet (eller annen påleggsild i lake) 
  • 0.5 stk paprika, rød
  • 0.5 stk paprika, grønn
  • 0.5 stk paprika, gul
  • 0.5 stk rødløk

Eddiklake

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts rosépepper
  • 1 ts pepper, hel grønn
  • 1 dl eplecidereddik

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene og paprika i biter, og løk i tynne skiver.

Eddiklake

  • Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til laken, avkjøl og tilsett eddik.
  • Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram