Produkter

Tilbake

Tomatsild med cherrytomat

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Tomatsild er en selvsagt klassiker på koldtbordet. I denne oppskriften er vanlig tomat byttet ut med cherrytomat, noe som gir en friskere smak. Om du ikke har lyst å lage den selv, prøv heller Sildakongens Skutesild!

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad middels

Ingredienser

  • 7 stk kryddersildfilet (eller annen type påleggssild i lake) 
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 stk rødløk
  • 100 g cherrytomat
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ss dill, frisk
  • salt og pepper

Metoden

  • Del sildefiletene i biter.
  • Kok opp tomatpuré, hvitvinseddik, sukker og olje.
  • Tilsett rødløk i tynne ringer, cherrytomat i biter og laurbær, og la dette koke sammen i 3 minutter.
  • La alt avkjøles helt, og smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen tomatsausen med sildebitene og finhakket dill.
  • Ha blandingen i et glass eller krukke, og legg på lokk.
  • Silden bør trekke to døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskap i ca. 2 uker.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram