Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Rømmesild er et av de tradisjonelle sildeglassene, og her finner du oppskriften på en friskere variant med eple og dijonsennep. Kan serveres samme dag som den er laget.
Tidsbruk | 30 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 1 glass Utsira-sild
- 1 ss Utsira-sild lake
- 1 stk eple
- 3 dl rømme
- 1 ss dijonsennep
- gressløk
Metoden
- Sil av laken.
- Riv eple.
- Bland Utsira-sild, revet eple, rømme og disjonsennep sammen med 1 ss lake.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over i et glass eller krukke, dander med gressløk og legg på lokk.
- La blandingen trekke et par timer i kjøleskap før den spises.
- Server på brød eller kjeks og nyt!