Produkter

Tilbake

Sennepsild med eplebiter

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sennepssilden er et fast innslag på bordet i julen, men du kan lage den både sommer og vinter. Her er en frisk variant med eplebiter. Om du ikke har lyst å lage den selv, prøv Sildakongens egen Sennepsild!

Tidsbruk 30 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 300 g sursild (eller annen type påleggssild i lake) 
  • 1 stk eple, grønt
  • 1 stk løk
  • 3 ss dill, frisk
  • 6 ss sennep, grov
  • 1.5 ss sukker
  • 1.5 ss eddik, 7%
  • 0.8 dl solsikkeolje
  • 6 ss lettrømme
  • salt og pepper

Metoden

  • Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg.
  • Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.
  • Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og lettrømme.
  • Smak til sausen med salt og pepper, ev. litt sukker og eddik.
  • Bland eple- og løkbitene inn i sausen.
  • Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et par timer i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskriften hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram