Produkter

Tilbake

Sennepsild

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Sennepssild, tomatsild og sursild er de klassiske silderettene, og her gir deg oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av. Om du ikke har lyst å lage den selv, prøv Sildakongens egne sennepsild!

Tidsbruk 20 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 6 stk kryddersildfilet (eller annen påleggsild i lake)
  • 0.5 stk løk

Sennepssaus

  • 100 g majones
  • 3 ss sennep
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss dill, frisk
  • 1 ts eddik, 7%
  • 1 ts sukker
  • pepper

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær kryddersildfiletene i biter og løk i tynne skiver.
  • Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker.
  • Smak til med pepper, ev. sukker og eddik.
  • Legg sild og løk lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell sennepssausen over og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram