Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Sennepssild, tomatsild og sursild er de klassiske silderettene, og her gir deg oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av. Om du ikke har lyst å lage den selv, prøv Sildakongens egne sennepsild!
Tidsbruk | 20 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 6 stk kryddersildfilet (eller annen påleggsild i lake)
- 0.5 stk løk
Sennepssaus
- 100 g majones
- 3 ss sennep
- 2 ss dijonsennep
- 3 ss dill, frisk
- 1 ts eddik, 7%
- 1 ts sukker
- pepper
Metoden
- Dersom du bruker krydderfilet: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
- Skjær kryddersildfiletene i biter og løk i tynne skiver.
- Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker.
- Smak til med pepper, ev. sukker og eddik.
- Legg sild og løk lagvis i et glass eller krukke.
- Hell sennepssausen over og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.