Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.
Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.Utfordre smakssansene dine med denne spicy og spennende oppskriften. Er du glad i sterk mat vil denne retten garantert bli en hit!
Tidsbruk | 50 min | Porsjoner | 4 |
---|---|---|---|
Steiketid | 0 min | Vanskelighetsgrad | lett |
Ingredienser
- 400 g kryddersild (eller annen type påleggsild i lake)
- 8 stk potetlefse
Salsa
- 7 ss koriander, frisk
- 1 dl solsikkeolje
- 2 stk maiskolbe
- 2 stk vårløk
- 1 stk chili, grønn
- 1 stk lime
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Tilbehør
- 0.5 dl currysaus
Metoden
- Dersom du bruker krydderfilet: Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
- Forvarm potetlefse.
Salsa
- Kjør koriander og solsikkeolje glatt i en blender eller med en stavmikser.
- Grill maiskolbe gyllen og skjær av maiskornene.
- Skjær vårløk i tynne skiver, finhakk chili og press saften av lime.
- Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.