Produkter

Tilbake

Sild med maissalsa og currysaus

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gaffelbit gammeldags

Gaffelbit med cognac

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norwegian Seafood Council

Utfordre smakssansene dine med denne spicy og spennende oppskriften. Er du glad i sterk mat vil denne retten garantert bli en hit!

Tidsbruk 50 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 400 g kryddersild (eller annen type påleggsild i lake)
  • 8 stk potetlefse

Salsa

  • 7 ss koriander, frisk
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 stk maiskolbe
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk chili, grønn
  • 1 stk lime
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Tilbehør

  • 0.5 dl currysaus

Metoden

  • Dersom du bruker krydderfilet: Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
  • Forvarm potetlefse.

Salsa

  • Kjør koriander og solsikkeolje glatt i en blender eller med en stavmikser.
  • Grill maiskolbe gyllen og skjær av maiskornene.
  • Skjær vårløk i tynne skiver, finhakk chili og press saften av lime.
  • Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Fyll lefser med maissalsa, currysaus og sildebiter. Rull det sammen, skjær i mindre biter og server. Tips: Stikk en cocktailpinne gjennom lefsene, og dryss over litt koriander og currysaus. Du kan også bruke matjessild i denne oppskriften.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram