Produkter

Tilbake

Sild med pepperrot og rødløk

Her kan man bruke Sildakongens:

Krydderfilét

Gjestgiversild

Utsira-sild

Sursild

Sherry-sild

Foto: Norges sjømatråd

Dette er oppskriften på en smakfull påleggssild med pepperrot, rødløk, eple, crème fraîche og yoghurt. Med en ekstra dag i kjøleskapet får den enda mer smak.

Tidsbruk 60 min Porsjoner 4
Steiketid 0 min Vanskelighetsgrad lett

Ingredienser

  • 500 g sursild (eller annen type påleggssild i lake)
  • 1.5 ss pepperrot
  • 1 stk eple
  • 0.5 stk rødløk
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ts sukker
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl yoghurt, naturell
  • 3 ss gressløk, frisk

Metoden

  • Ta sildebitene opp av laken og la dem renne av seg på tørkepapir.
  • Riv pepperrot fint og eple grovt, og skjær rødløk i tynne ringer.
  • Bland sammen pepperrot, eple, rødløk, eplecidereddik og sukker i en bolle.
  • Tilsett sildebiter, crème fraîche, yoghurt og hakket gressløk, og bland godt.
  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskrift hentet fra 3 i uka.

Clupea Harengus

Sild er en fisk i sildefamilien, Clupeidea, som består av over 200 arter, fordelt på seks underarter. Navnet sild blir brukt om mange av de ulike artene i sildefamilien. De viktigste og mest utbredte sildeartene tilhører imidlertid sildeslekten Clupea, og atlanterhavssilden (Clupea harengus) er den av sildeartene vi benytter i våre produkter.

Silden svømmer i store stimer som kan inneholde så mange som flere millioner enkeltsild. Fisken lever stort sett av plankton, hovedsakelig små krepsdyr, og er mest aktiv om natten. Sild gyter i februar-mars, når vannet inneholder akkurat passe temperatur og saltholdighet, og blir kalt «havets sølv» på grunn av sin farge og økonomiske betydning.

Rik på omega-3 fettsyrer og vitamin D

I motsetning til andre fiskearter har ikke silden benete, men myke finner

Et kjennetegn for Atlanterhavssilden er den særegne sirkelen av små tenner øverst i munnen.

Atlanterhavssilden kan bli 45 cm lang
og veie opp mot 680 gram